Inviplay: het online platform om samen te sporten – flexibel, vernieuwend en toegankelijk

Uit onderzoek van het Mulier Instituut blijkt dat door de coronacrisis bij bijna de helft van de sportverenigingen in Nederland (ernstige) zorgen bestaan over de toekomst van hun vereniging. Eén van de grootste uitdagingen is het werven en behouden van leden en zo financieel gezond de crisis door komen. Inviplay, een online multi-sportplatform dat goed aansluit bij de wensen en behoeften van sportverenigingen, speelt in op deze uitdagingen. Al meerdere Rotterdamse clubs zijn aangesloten op de website. Volgt jouw vereniging ook?  

Hoe werkt het?

Het platform is makkelijk en gebruiksvriendelijk. Sportverenigingen kunnen hun sportaanbod gratis uploaden. Dit kunnen lessen zijn die passen binnen het reguliere aanbod, zoals korfbaltrainingen bij een korfbalvereniging of zwemlessen bij een zwemvereniging, maar het kunnen ook alternatieve sportactiviteiten zijn. Denk bijvoorbeeld aan bootcampoefeningen voor wijkbewoners, een potje voetbal voor dertigers (betaal per keer) of een hardloopclub voor ouders van jeugdleden. Misschien hebben zij elkaar maanden niet gezien en is dit een mooi moment om elkaar op een sportieve manier weer te ontmoeten. Op Inviplay bouw je via de groepsfunctie makkelijk een community en sta je in contact met mensen van buitenaf. Ook is het als sportvereniging mogelijk om, in overleg met je verhuurder, de accommodatie via het platform te verhuren of open te stellen voor gebruik van derden. Denk bijvoorbeeld aan tennisbanen. Zie jij ook kansen voor jouw vereniging? Check de website voor meer informatie.

Wat levert het jouw vereniging op?

Rotterdam Sportsupport gelooft in de meerwaarde van Inviplay voor sportverenigingen om nieuw sportaanbod op te starten, leden te behouden en nieuwe leden te werven (ook binnen de huidige coronamaatregelen). Ook is het een kans extra inkomsten te genereren van betalende sporters die normaal niet of nauwelijks bij jullie op de vereniging komen. Als sportvereniging bepaal je je eigen tarief voor iedere sportactiviteit. Een klein gedeelte daarvan gaat naar het platform, de rest is een mooie opsteker voor de clubkas.

Inviplay basketbal
Teamsporten zoals basketbal zijn heel populair op het multi-sportplatform. Fotocredit: Inviplay.

Hoe werkt Inviplay voor de deelnemers?

Inviplay (invite and play) is een gratis dienst waarbij je aangeeft welke sporten je leuk vindt. Zodra iemand in Rotterdam iets organiseert krijg je een uitnodiging om mee te doen. Zo ontstaan lokale netwerken van sporters die elkaar uitnodigen om te gaan sporten, en daar kunnen verenigingen mooi gebruik van maken! De digitale variant van je buurjongen die vroeger aan je deur stond om te vragen of je kwam voetballen. Iedereen kan gratis iets organiseren: de uitnodigingen zorgen voor een hoge opkomst en eventuele kosten kunnen deelnemers vooraf per keer via iDeal betalen.

Contact

Heb je vragen naar aanleiding van dit artikel? Neem dan contact op met Frederik Netten, verenigingsconsulent vernieuwend sportaanbod bij Rotterdam Sportsupport, via f.netten@rotterdamsportsupport.nl of bel naar 06 40 89 29 85. We helpen je graag verder!

Sparren over de toekomst van jouw club? Mail ons