Esports 14.01.2022

Rotterdamse FIFA clubkampioenschappen groot succes

150 jeugdleden in 20 teams van 19 Rotterdamse clubs speelden afgelopen woensdag 5 januari een online FIFA-toernooi in teamverband. Deze activiteit kwam voort uit een experiment van de Rotterdam Gate Games, een initiatief van Gemeente Rotterdam, Rotterdam Sportsupport en Techonomy. Het is ongekend dat zoveel clubs – die tijdens de lockdown niet op het veld in actie konden komen – toch online de strijd met elkaar aan zijn gaan. 

Rotterdam gelooft dat gaming waardevolle elementen bezit voor het vernieuwen van het sportaanbod, het langer binden van leden, het uitbreiden van de wijkfunctie en het toekomstbestendig maken van verenigingen. Om esports bij het verenigingsleven te introduceren zijn we een intensieve samenwerking aangegaan met vier sportverenigingen in Rotterdam: Tempo ’34, Spartaan’20, OZC en HV ETC Hoogvliet. Deze verenigingen blijven zich dus ook na het FIFA-toernooi structureel bezighouden met gaming. 

Rotterdam Sportsupport is vanaf het begin van het ‘living lab’ esports verantwoordelijk voor de verbinding van de activiteiten met de verenigingen. Hoewel de verenigingen soms nog moeten wennen aan het esports- en gamingaanbod, zijn we er trots op in hoeverre dat tot nu toe is gelukt wat betreft introductie. Dit komt door onze goede relatie met de clubs en dat we de juiste personen en de club in haar context kennen. Deze vernieuwing vraagt van onze collega’s bij Rotterdam Sportsupport en onze partner Techonomy geloof, doorzettingsvermogen, flexibiliteit en een winnaarsmentaliteit. Waar we niet alleen zeggen wat we doen, maar doen wat we zeggen en daar het maximale uit halen. De beweging en bewustwording komt op gang. Steeds meer Rotterdamse clubs zien de waarde van esports en gaming voor hun club, zo blijkt dus ook uit het grote aantal deelnemers aan het FIFA-toernooi in deze lockdownfase.   

Sparren over de toekomst van jouw club? Mail ons