SportOn is live! Hét online platform voor de Rotterdamse multisporter

SportOn is live! Het online sportplatform waar flexibel, divers en laagdrempelig sportaanbod bij verenigingen in Rotterdam kan worden geboekt. SportOn is een uitkomst voor de multisporter, die graag verschillende sporten op een flexibele manier wil beoefenen.

Uit onderzoek blijkt dat steeds minder mensen op latere leeftijd lid blijven of worden van een sportvereniging, terwijl wel steeds meer mensen gaan sporten. Met name flexibiliteit en afwisseling zijn belangrijke factoren in de sportbehoefte van deze doelgroep (20-45 jarigen). Voor sportverenigingen is het van oudsher moeilijk om hier op in te spelen, terwijl de vereniging ook voor deze doelgroep van waarde kan zijn.

Pilot
Met de lancering van de pilot SportOn hebben NOC*NSF, sportbonden en de gemeente Rotterdam – via Sportbedrijf Rotterdam en Rotterdam Sportsupport – de handen ineengeslagen om het aanbod van de ‘traditionele’ sportverenigingen te ontsluiten. SportOn matcht de vraag van doelgroep en het aanbod van de sportverenigingen in Rotterdam. Hierdoor worden diverse sporten op een laagdrempelige en flexibele manier toegankelijk voor een doelgroep die op flexibele tijden wil sporten, verschillende sporten wil beoefenen en nieuwe ervaringen wil opdoen.

Door kleine aanpassingen in het traditionele aanbod van verenigingen en met behulp van SportOn worden de kennis, accommodaties, de sociale context van de sportvereniging en de behoefte van deze sporters met elkaar verbonden. Via het platform boeken en betalen sporters per les of training. Zo ontstaat voor sportverenigingen de mogelijkheid om een nieuwe doelgroep te bereiken en een ander type relatie met de sporter te ontwikkelen dan het traditionele lidmaatschap.

Voor deze pilot werken NOC*NSF, 20 sportbonden, 35 sportverenigingen, Sportbedrijf Rotterdam en Rotterdam Sportsupport samen. Het platform, de campagne en de promotie zijn gerealiseerd door het Rotterdamse IN10, Creative Digital Agency.

Wil jouw vereniging ook deelnemen aan SportOn? Neem dan contact met op Frederik Netten via f.netten@rotterdamsportsupport.nl of bel naar 010-2429315. Ben je sporter en wil je gebruikmaken van het multisportplatform? Bekijk hier het volledige sport- en trainingsaanbod, volg een proeftraining en ga los!

Sparren over de toekomst van jouw club? Mail ons