Esports 01.07.2020

Tempo ’34 innoveert sportpark

Hockeyclub Tempo ’34 innoveert het sportpark met een slimme camera van Usportfor. Vanaf komend seizoen zullen de wedstrijden gespeeld op het eerste veld worden gefilmd door het automatische camerasysteem van Usportfor. Het camerasysteem wordt medegefinancierd door de Gemeente Rotterdam. 

Sportstimulering bij de jeugd 

De Gemeente Rotterdam investeert in technologie met de gedachte om de sport aantrekkelijker te maken voor de jeugd. Het camerasysteem past perfect binnen de visie van de club om beter aan te sluiten op de mediabehoefte van deze doelgroep. De nieuwe generatie is continu bezig met video en beeld. TikTok en Instagram groeien steeds meer in populariteit en zijn daarmee de ideale kanalen voor sportclubs om aansluiting te vinden bij de jeugd.  

Usportfor heeft daarnaast een app ontwikkeld waarmee gebruikers wedstrijden kunnen kijken en ze zijn bezig om een functionaliteit te ontwikkelen dat spelers straks ook hun eigen acties kunnen delen op hun social mediakanalen.  

Prestatieverbetering door video analyse 

De beelden zijn uitstekend voor video analyse. De camera schept een mooi overzicht van het veld waardoor de trainer goed kan zien hoe het team beweegt. Door de beelden te gebruiken tijdens wedstrijdevaluaties kunnen de prestaties op het veld nog beter in kaart gebracht worden. Aan de hand van het beeld kan er gerichter getraind worden op bepaalde spelsituaties uit de wedstrijd. Wedstrijden van selectieteams en lagere elftallen kunnen gefilmd worden. Zo kan het camerasysteem dus club breed ingezet worden.  

Live streaming nu relevanter dan ooit 

De software van Usportfor maakt het mogelijk om wedstrijden live te streamen via de club website en de Usportfor app. Nu in coronatijd is dit relevanter dan ooit doordat er een beperkt aantal bezoekers op de club aanwezig mogen zijn. Tevens zijn bij de meeste amateurclubs supporters van de bezoekende club niet welkom om de wedstrijd te komen kijken. Deze innovatieve oplossing biedt voor zowel de supporters van de thuisspelende club als de uitspelende club de mogelijkheid om de wedstrijd toch live te bekijken zonder dat zij het huis uit hoeven. 

Over Usportfor  

Usportfor is een sporttechnologisch bedrijf waar sportstimulering, ontwikkeling en innovatie voor iedereen centraal staat. De beelden kunnen gebruikt worden voor video analyse en het live streamen van wedstrijden via de clubwebsite of de Usportfor app. Wilt u meer informatie over Usportfor? Kijk dan op de website: https://www.usportfor.com/.  

Sparren over de toekomst van jouw club? Mail ons