12.05.2022

Whitepaper De toekomst van de sportvereniging

Wanneer we naar de toekomst kijken, ligt er één ding vast: niemand weet wat de toekomst brengt. Dit gegeven is soms frustrerend, maar we kunnen ons wel een voorstelling maken van de toekomst. Op die manier bereiden we ons voor op wat er ons mogelijk te wachten staat. Ondanks dat er geen glazen bol bestaat en tijdreizen nog geen optie is, zijn er meerdere inzichten die een mogelijk toekomstbeeld schetsen. Deze whitepaper geeft een nieuw perspectief op de huidige ontwikkelingen in onze samenleving en het effect dat deze veranderingen met zich meebrengen.   

Rotterdam Sportsupport laat zich graag breed inspirieren. We delen onze kennis graag en ook bieden we een podium aan inspirerende partners. Daar komt de samenwerking met Griet Capelle, innovation designer bij Tomorrowlab, uit voort. In 2021 heeft Griet in samenwerking met Rotterdam Sportsupport meerdere kennis- en inspiratiesessies gegeven aan verenigingen, partners en medewerkers. Griet benadrukte de noodzaak van innovatie in deze veranderende wereld. Ook sportverenigingen zullen genoodzaakt zijn meer te innoveren om toekomstbestendigheid op te bouwen. Thema’s als digitalisering, klimaatverandering en polarisering zullen een grotere rol gaan spelen in ons dagelijks leven. Griet weet deze thema’s te vertalen naar Rotterdam en de Nederlandse sportvereniging en schetst daarbinnen scenario’s die mogelijk in de toekomst realiteit worden.   

Wij hebben Griet gevraagd haar verhaal op papier te zetten. Dit document dient als inspiratie en kennisbron voor de toekomst van Rotterdam en haar sportverenigingen. Beleidsmakers, besturen van sportverenigingen en andere sportorganisaties kunnen hier vervolgens vanuit eigen perspectief mee aan de slag gaan. We denken graag mee hoe we samen een verschil kunnen maken voor verenigd sporten in de toekomst. 

Sparren over de toekomst van jouw club? Mail ons